Universal Telecom

universal-logoDet internationella IT- och telekommunikationsbolaget Universal Telecom, som är baserat i Madeira, levererar idag telefoni- och bredbandslösningar åt 100.000 svenskar och är därmed ganska långt från de större aktörerna på marknaden. Trots sin inte allt för stora kundkrets erbjuder och levererar företaget rikstäckande bredband via ADSL eller stadsnät (där företagets egna nät inte täcker kopplas man för en avgift upp till en annan leverantörs nät), och är internationellt sett kända som marknadens prispressare med stabila bredbandsuppkopplingar till låga priser.

Via ADSL kan du idag få en nerladdningshastighet på upp till 28 Mbit/s till ett satt pris som beror på om du befinner dig innanför leverantörens egna nät eller inte, vid skrivet dato med en bindningstid på 18 månader. Tillgängligt med stadsnätet är nerladdningshastigheter mellan 2 Mbit/s och 100 Mbit/s, allt satt till ett pris oberoende av nedladdningsvolym utan enbart beroende av hastigheten.

Även här finns en satt bindningstid på 1½ år. Det mobila bredbandet som erbjuds når ut med hastigheter upp till 80 Mbit/s, helt utan bindningstid eller med bindningstid som i ovan nämnda erbjudanden, och vars begränsning ligger i tillåten nerladdningsvolym, från 2 GB/månad till 60 GB/månad. Företaget erbjuder tillsammans med sina bredbandslösningar även telefoni till väldigt låga priser.

Universal Bredband