Telenor Bredband

telenor-logoTelenor Sverige, del av internationella Telenor-koncernen (grundat i Norge) med sina drygt 180 miljoner kunder en av världens största telekomleverantörer, aktiv i 12 länder direkt, ytterligare ett antal indirekt.

Med huvudsaklig fokus på telefoni når Telenor Sveriges 2G, 3G och 4G-nät 98-99% av landets befolkning, men eftersom Telenor Sverige även består av Bredbandsbolaget, Glocalnet, Canal Digital Kabel-TV och Open Universe använder företaget sig av dessa kanaler istället för varumärket Telenor för att nå bredbandsmarknaden.

Det är däremot möjligt att få mobilt och fast bredband direkt från Telenor, operatören erbjuder fast bredband mellan 5 Mbit/s och 100 Mbit/s nerladdningshastighet med allt från 40 GB till 80 GB tillåten trafik.

Det mobila bredbandet finns tillgängligt att få från 1 Mbit/s till 100 Mbit/s nerladdningshastighet med 2-80 GB tillåten surfvolym per månad, givetvis beroende på storleken på abonnemang du väljer. Kostnad för modem tillkommer varje månad oberoende av hastighet. För dig som surfar oregelbundet finns dessutom Mobilt Bredband Kontant, med en startkostnad och sedan olika tariffer beroende på hur lång period du vill surfa.

Högsta tillgängliga hastighet för kontantsurf är 16 Mbit/s, men ligger i normalfallet på 2-8 Mbit/s. Så trots att fokus ligger på telefoni har Telenor Sverige något för de flesta.

Telenor Bredband