Comviq Bredband

comviq-logoComviq, främst känd i Sverige som en mobiltelefoni-leverantör, har i och med teknikutvecklingen vidgats för att ge sina kunder vad de förväntar sig och levererar därför idag även mobilt bredband för datorer och surfplattor via 3G- och 4G-nätet.

För att nå nätet är du först tvungen att investera i ett SIM-kort, ett USB eller en liten router till ett engångspris, vilka varierar. Därefter laddar du upp din mottagare precis som med kontantkort, helt utan bindningstid och fakturor.

Om du surfar med hjälp av 3G-nätet kan du ”tanka” ditt Comviq-konto med 1 GB trafik, vilket gäller 24 timmar, 3 GB trafik för en vecka samt 5 eller 20 GB trafik för en månads bruk, med bästa tillgängliga hastighet.

För 4G-nätanvändare finns alternativen 5 GB trafik i en vecka samt 20 eller 50 GB trafik för en månad. Comviq fokuserar på att nå ut till den med ojämna surfvanor, den som skall iväg på semester och dylik genom sin avsaknad av bindningstid.

Comviq är ett GSM-företag som 1997 slogs ihop med Tele2 och blev via detta ett varumärke hos Tele2Comviq. Inte långt därefter lanserade Comviq det första svenska kontantkortet, Comviq Kontant, på ett sätt liknande det som idag används för mobilt bredband.”

Comviq Bredband