Bredbandsbolaget

bredbandsbolaget-logoBredbandsbolaget, landets näst största leverantör med fler är 475.000 anslutna hushåll och företagskunder, ansvarar för tjänster till 25% av marknaden över hela landet, och enligt dem själva, den främsta i storstadsregionerna.

Som en del av Telenor Sverige levererar Bredbandsbolaget främst just bredband, men även bredbandstelefoni och tv-lösningar kopplat till din internetanslutning. Företaget erbjuder fasta bredbandslösningar från 6 Mbit/s till 60 Mbit/s nerladdningshastighet via telejacket, 6 Mbit/s till 1000 Mbit/s via bredbandsuttaget och mellan 10 Mbit/s och 50 Mbit/s nerladdningshastighet, beroende av nätets styrka, via mobilnätet. Samtliga utom bredbandslösningen på 1 Gbit/s via bredbandsuttaget saknar vid skrivet dato bindningstid, den 1 Gbit/s uppkopplingen kräver ett kontrakt på 12 månader.

Trots överlägset bäst varumärkesnamn är bredband inte bredbandsbolagets enda styrka, paketlösningar är minst lika populära – framförallt kombinationen bredband och TV är populär, samt att kombinera fast och mobilt bredband. Mobila bredband finns att knytas vid med maximala nerladdningshastigheter på mellan 30 Mbit/s och 80 Mbit/s. Normalhastigheten ligger i snitt på halva maxhastigheten.

Bindningstiden är för mobilt bredband 24 månader.

Bredbandsbolaget är i dag lite av ett storstadsfenomen, med ett nät som inte når mer än 2 miljoner svenska hushåll – företaget arbetar på att vidga sitt nät, därmed även sin marknad.

Bredbandsbolaget